2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Unexplored Vilnius: metai

Tataigi, gerbiamieji broliai ir sesės kurmiai, suėjo metai, kaip paleidome Nepažinto Vilniaus / Unexplored Vilnius projektą. Kodėl kurmiai – nežinau, turbūt iš Coliukės mutliko. O projektas – šiaip madingas žodis.
Ką nuveikėme ir ką dar norime nuveikti?
Bet gal pirmiausia apie tai, kaip kilo pati idėja. O viskas prasidėjo nuo to, kai viename Facebook puslapyje, tarsi skirtame įdomesnėms ir mažiau žinomoms Vilniaus vietoms, administratoriai įkėlė šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčios fotografiją su prierašu „mes tikrai nežinome, kas tai yra“. Žinoma, mes pritariame, kad ši bažnyčia, o ypač jos kaimynė – šv. Onos bažnyčia yra laaaaabai mažai žinoma, bet įdomiausia buvo po to užsimezgusi diskusija. Jos metu administratoriai drąsiai pritarinėjo keliolikai kikenančių komentatorių, kurie bandė įrodyti, kad paminklas šalia – Žemaitė, o gatvė, kurioje stovi „ši tikrai nežinoma bažnyčia“ – tikriausiai Dzeržinskio. Ir aš ten buvau, alų midų gėriau, bjaurius komentarus rašinėjau... Bet tada ir kilo mintis – galime padaryti geriau.
Unexplored Vilnius pradžia buvo du žmonės – Justina ir Antanas, vėliau prisijungė Vita (bet apie tai dar papasakosiu). Justina – vienintelė komandoje, galinti sakyti, kad yra profesionalė. Ji – paveldosaugos magistrė, jau penkerius metus dirbanti gide. Nemaža dalis tekstų, įdomių ištraukų ar nuorodų – jos. Antanas – fotografas – mėgėjas. Didžioji dalis nuotraukų – daryta jo, taip pat jis entuziastingiausias „blogeris“.
Vita prie komandos prisijungė Ispanijoje, Alikantėįe, valgant įtartinus baby octopus ir ne mažiau įtartiną paeliją. Diskusijos (apie tai, kas yra tikras tradicinis Lietuviškas maistas) su girtoku, niūriu ir ironišku bendrakeleiviu metu buvo prieita išvados – laikas Vitai prisijungti ir praturtinti Unexplored Vilnius tinklaraštį mintimis apie įdomesnes Vilniaus valgymo vietas.
Ką nuveikėme per metus? Na, šiek tiek parašėme, pafotografavome ir pasidalijome su Jumis. Tai darysime ir toliau. O kas naujo?
Pagaliau „užkūrėme“ internetinį puslapį – www.unexploredvilnius.lt. Taip bus patogiau pasiekti tiek tinklaraštį, tiek veidaknygę. O netrukus turėtų pasirodyti ir maršrutai. Jei viskas bus sėkmingai, paskelbsime mūsų komandos sudarytus maršrutus tiems, kuriems neužtenka tradicinių lankytinų vietų. Pirmasis jau rengiamas, bet tai tikrai nemažas darbas, tad nesinori žadėti, kad tuoj tuoj bus.
Startuoja „dukterinis“ puslapis Unexplored Klaipėda. Kviečiame prisijungti.
Antanas netrukus žadėjo naują fotografinį ciklą.
Ir... O ko norėtumėte Jūs? Parašykite, labai lauksime.

Unexplored Vilnius komanda
Aplankykite mus Facebook

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą