Kartais įvyksta
įvairių gyvenimo įvykių. Tiksliau, jie dažniausiai vyksta nuolat. Kai kurie
netgi yra ne įvykis, o būsena. Vienas iš jų vadinasi ekonominė klasė.
Tai tokia būsena, kai skraidai Air Baltic ir visiem
pasakoji, kad „aš su Ryanair tai jau neskrisiu“. O po pusmečio skrendi Ryanair,
bet niekam neafišuoji šio fakto. Arba slapčia svajodamas apie naują BMW (kiek
ten tų klasių yra? Nūų anyway, kiečiausios) nusiperki seną trečios klasės
golfą. Ir visiems sakai, kad tai vis vien geriau, nei nauja Dacia.
Apibendrinant – ekonominė klasė – tai būdas išlaikyti orumą.
Šiek tiek jo. Būdas priminti sau ir kitiems, kad yra ir dar blogiau. Būdas
rasti pasiteisinimų, aš ne dėl to, kad skurdžius*, bet dėl to, kad esu taupus
kaip IKEA šefas**.
Bet kodėl apie tai Unexplored Vilniaus tinklaraštyje rašau?
Nes startuoja naujas rašinių skyrelis – „Ekonominės klasės gurmanas“. Nedidelis
eksperimentas – ką gero galima gauti Vilniuje už 20 lt. Aišku, kalbame apie
maistą.
Kodėl 20 lt.? Nes 10 lt. būtų gerokai nepadoru. Tai jau
pigių Ryanair lygis***. 30 lt. – jau nemažai. Už tiek net ir rimtame restorane
gali gauti. Duonos. Arba kavos. Arba gal net pusę porcijos sriubos. Be to 20
lt. – gražus skaičius. Ir banknotas su Maironiu. Ir su Kaunu. Gal to nereikėjo
minėti...
Kaip formavosi mintis apie šį eksperimentą, galite
paskaityti Vitos rašinyje apie Azijos gatvės maistą. O netrukus bus ir pirmas
rašinys apie maistą už 20 lt. Vilniuje.
Antanas
Aplankykite mus Facebook
* man nuolat liūdna pildyti anketas, kurias kuria
amerikonai. Kai klausia apie pajamas, visada pataikau į kategoriją „$*** or less“.
** ir cukrų iš visur, kur tik duoda irgi dėl to išsinešu.
*** idėja kavinėms – apmokestinti šakutes. Nori valgyti
taupiai – turi pirštukus...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą